Több mint százezer doboz cigarettát foglaltak le a pénzügyőrök Nyíregyházán és Nyírbogáton

Több mint 100 ezer doboz magyar adójegy nélküli cigarettát foglaltak le a pénzügyőrök a hét közepén, két helyen, Nyíregyházán és Nyírbogáton. Nyíregyházán egy egész illegális raktárt lepleztek le, Nyírbogáton konvojban haladó csempész-kocsikban foglaltak le dohányárut.

A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának tájékoztatása szerint egy nyíregyházi cég raktárában tartottak ellenőrzést, mikor a vélhetően csempészett cigarettára bukkantak. Mikor a pénzügyőrök a telepre értek, két férfi éppen el akart hajtani egy kocsival, amiben azután 6000 doboz csempészett cigarettát találtak. A raktárban ezután megtartott házkutatáskor a vámnyomozók további 88 ezer 500 doboz ukrán zárjegyes cigarettára bukkantak. Ezen felül találtak 60 liter ismeretlen eredetű gázolajat is. A lefoglalt jövedéki áru értéke körülbelül 50 millió forint. A kocsiban ülő két férfi ellen jövedéki orgazdaság miatt indult eljárás.

A Debrecen felé vezető úton szintén a hét közepén egy három román rendszámú autóból álló konvojra lettek figyelmesek a pénzügyőrök. Az autókat a rendőrök segítségével Nyírbogátnál ellenőrizték. A kocsikban rejtekhelyek voltak kialakítva, azokból 14 ezer doboz – 8,5 millió forint értékű – szintén ukrán zárjegyes cigaretta került elő. A dohányárut és az autókat is lefoglalták, a három sofőr ellen jövedéki orgazdaság miatt eljárás indult.