Friss hírek

2010.04.09. 13:46

Jóléti célokra költené a korrupcióból megspórolható 300 milliárdot az LMP

<p>Évi 300 milliárd forint megtakarítható lenne a közbeszerzési eljárások során elfolyó korrupciós pénzbõl, amit a Lehet Más a Politika járulékcsökkentésre, az egészségügyben bérekre, valamint oktatásra, a hátrányos helyzetû kistelepülések megsegítésére és szociális bérlakások építésére költene el - mondta pénteken Kossuth téri sajtótájékoztatóján a párt gazdasági szakszóvivõje, Scheiring Gábor.</p>

Szakértõi becslésekre hivatkozva az LMP 400-500 milliárdra, a közbeszerzési eljárások értékének negyedére teszi a korrupció összegét. Ebbõl 300 milliárd biztosan megtakarítható lenne, ha az Országgyûlés elfogadná a párt 12 pontos törvényjavaslat-csomagját, amelynek élén a pártfinanszírozás megreformálása áll - mondta pénteken a Kossuth téren, a Parlament elõtt Scheiring Gábor. A helyszínen be is mutatták, hogy ez a 300 milliárd forint húszezres bankókból 15 köbméternyi befogadóképességû kartondobozokba fér bele.

Ha ez a pénz a költségvetésben maradna, annak felét a munkabért terhelõ járulékok csökkentésére fordítaná az LMP. 50-50 milliárd jutna az egészségügyben béremelésre, valamint oktatásra, az óvodai és bölcsõdei férõhelyek számának növelésére, 30 milliárd hátrányos helyzetû kistelepülések megsegítésére, 20 milliárd pedig szociális bérlakások építésére - mondta az LMP gazdasági szakszóvivõje.

Az esemény kezdete elõtt megjelent a rendõrség, majd megtudván, hogy a látványos megmozdulás politikai kampányrendezvény, gyorsan távoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!