Több mint kilencszázan a diáksportérmekért Miskolcon

Akt.:
Kispályás labdarúgásban is nagy meccsek voltak
Kispályás labdarúgásban is nagy meccsek voltak - © Fotó: Magánarchívum
Miskolc – A Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a B.-A.-Z. Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület, illetve a Miskolc Városi Diáksport Szövetség vasárnaptól szerdáig Miskolcon rendezte meg a Kis Iskolák Diákolimpia országos döntőjét.

A résztvevők három sportágban versenyezhettek az érmekért: kézilabdában a lányok, kispályás labdarúgásban a fiúk, továbbá atlétikában. A 8 és 14 évesek vetélkedésében 110 intézmény képviseltette magát, mintegy 900 diákkal. Az indulók, a csapatok az Egyetemvárosban lévő Miskolci Atlétikai Centrumban, az ugyanott található labdarúgó műfüves pályákon, a Herman Ottó Gimnázium tornacsarnokában és a Rendészeti Szakgimnázium tornacsarnokában küzdöttek az eredményért, a minél jobb helyezésért.
A megyei eredmények
Atlétika

Svédváltó, lányok: 14. Mezőkövesdi A. I. és AMI Ódorvár Tagiskola, Bükk­zsérc. Csapatverseny, lányok: 18. Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola, Mezőnyárád. Csapatverseny, fiúk: 15. Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola, Mezőnyárád. Fiú, 600 m: 12. Oláh Ádám (Balassi Bálint Általános Iskola, Ragály), …17. Leányvári Kende Zétény (Balassi Bálint Általános Iskola, Ragály).

Kézilabda

Lányok: 11. Arany János Általános Iskola, Mezőnagymihály.

Labdarúgás

Fiúk: 7. Lajos Árpád Általános Iskola, Dédestapolcsány

– ÉM –