Friss hírek

2010.07.08. 12:20

TASZ: Középkori módszerek Hódmezővásárhelyen

<p>A "legsötétebb középkorban használatos kalodákat idézi", és kirívóan alkotmányellenes, hogy a Hódmezővásárhelyi Önkormányzat kiteszi honlapjára azoknak az adatait, akik a várostól segélyt kértek, de nem vették át, vagy a megítélt támogatást, a felajánlott munkát visszautasították - tájékoztatott közleményében csütörtökön a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ). </p> <p>A TASZ szerint a város honlapjára kitett információk személyes adatok, így ez az adatkezelés súlyosan sérti az adatvédelemi törvényt. A hódmezővásárhelyi akció célja az emberek megalázása - áll a közleményben. A jogvédő szervezet azt szeretné, hogy a nyomozó hatóságok indítsanak eljárást, mert az adatok közlésével megvalósul a személyes adattal való visszaélés.</p>

Korábban a Lehet Más a Politika (LMP) is tiltakozott a Hódmezővásárhelyi Önkormányzat rendelete ellen. A párt csütörtöki közleményében úgy fogalmazott: Lázár János, Hódmezővásárhely fideszes polgármestere szégyenlistát hozott nyilvánosságra az általa érdemtelennek bélyegzett szegényekről. Az LMP szerint ez nem csak morális és politikai aggályokat vet fel, hanem adatvédelmi és személyiségi jogokat is sért. A listát félrevezetőnek és manipulatívnak tartják.

Ahogy arról a Független Hírügynökség beszámolt, Hódmezővásárhely nyilvánosságra hozza a szociális támogatásokkal, segélyekkel visszaélők névsorát. A város honlapján azoknak a neve olvasható, akik segélyt, támogatást igényeltek, azonban azt mégsem vették át, vagy a megítélt támogatást, a felajánlott munkát később visszautasították, és ezzel a hódmezővásárhelyi önkormányzat szerint több, ténylegesen rászorulót kiszorítottak a támogatási rendszerből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!