Több mint fél évet csúszik a bicskei tanuszoda átadása

Több mint fél évet csúszik a bicskei tanuszoda átadása. Várhatóan azonban nem kell többmilliós kötbért fizetni emiatt. Most zajlanak tárgyalások az üzemeltetővel és a minisztériummal. Eredetileg a kistérség pályázott a tanuszoda építésére, de a többi település kilépett, így Bicske egyedül valósítja meg.

Január 1-jén kellett volna megnyitni az uszodát, de csúszott a kivitelező, és elhúzódott a külső közművek kialakítása, amely az önkormányzat feladata volt.

Most zajlanak a tárgyalások a szerződés módosításáról. A 2006-ban aláírt dokumentumban néhány módosítás mellett az uszoda megnyitásának időpontját kell megváltoztatni. Ha ez megtörténik, nem kell a kötbért a késedelem után kifizetni – mondta a Független Hírügynökségnek Tessely Zoltán, polgármester.

A létesítményben már csak a belső finomítások vannak hátra, és a környezet tereprendezése. Várhatóan augusztus 20-án avatják fel.

Az uszoda PPP konstrukcióban készült, a kivitelező, az önkormányzat és az Önkormányzati Minisztérium részvételével. A kétmilliárd kétszázmilliós teljes költség fele a beruházás, fele a működtetés költsége. A beruházó működteti 15 évig, utána kerül az önkormányzat tulajdonába. Addig a működtetést a minisztérium és az önkormányzat fizeti.

A 1700 négyzetméteres, kétszintes épületben egy tan-, és egy úszómedence áll majd a gyerekek rendelkezésére a tanítás idején ingyen. Kapcsolódik hozzá wellness-részleg és kondicionáló terem a lakosok számára.

A kistérség adta be a pályázatot, de a többi önkormányzat már a szerződéskötés előtt meggondolta magát, és Bicske egyedül maradt. A kistérség iskolái is igénybe vehetik majd a szolgáltatást belépődíj fejében.