Több mint duplájára nőtt a forgalom Románia irányából

Több mint a duplájára nőtt a Románia felől, Nagylakon keresztül érkező kamionok száma és ezzel együtt a Csongrád megyei utak forgalma is Románia uniós csatlakozása óta.

A megnövekedett autószám miatt hatalmas a forgalom. A határtól Szeged felé vezető úton csak lépésben és a kamionokat kerülgetve lehet haladni. A közbeeső településeken pedig szinte lehetetlen az út egyik oldaláról a másikra átjutni. A megnövekedett forgalom Szegeden is torlódást okoz, amikor a városon keresztül robogó kamionok az autópálya irányába mennek.

2007. január 1-jén a magyar-román határt Nagylak polgármestere, Gyarmati András egy uniós zászlóval lépte át. A helyiek euforikus hangulatban ünnepeltek. A Romániában élők a csatlakozást felszabadulásként élték meg és most ezt kihasználva nem csak a kamionok jönnek Magyarországra sokkal nagyobb számmal, hanem a személyautóval utazók is bevásárolni és rokonlátogatóba – mondta a Független Hírügynökségnek Gyarmati András.

A 43-as főúton duplájára nőtt a menetidő két település között. Ennek ellenére a térségben semmilyen útfejlesztést nem terveznek.