Több mint 6000 ember, több mint 15 ezer fegyverrel a fõvárosban

Több mint 6000 ember, több mint 15 ezer fegyverrel – ezt mutatják a fegyvertartási engedélyek elmúlt évi, fõvárosra vonatkozó adatai- derült ki Tóth Gábor, budapesti rendõrfõkapitány pénteki, évértékelõ beszédébõl. Mint arról a Független Hírügynökség már beszámolt, Bajnai Gordon csütörtökön, a rendõrségen tartott évértékelõjén azt mondta, hamarosan megszigorítják a fegyvertartás szabályait.

A fõvárosban összesen 6366 magánszemély összesen 15593 fegyvert birtokol- számolt be pénteken Budapest rendõrfõkapitánya. A maroklõfegyverek száma több mint 3400, ennek valamivel több mint a fele – pontosan 1744 – önvédelmi célú. A statisztika szerint összesen 233 cégnek van fegyvertartási engedélye, ami 3634 engedéllyel bíró fegyvert jelent. Tóth Gábor szerint ezekbõl a számokból látni, hogy a fegyverengedély- ügyi ügyintézés mekkora gondot jelent az igazgatási szakterületnek.

Mint arról a Független Hírügynökség már beszámolt, Bajnai Gordon csütörtökön, a rendõrségen tartott évértékelõjén azt mondta, hamarosan megszigorítják a fegyvertartás szabályait. A miniszterelnök ennek kapcsán arra kérte az igazságügyi minisztert, hogy napokon belül tegyen javaslatot arra, hogy milyen lépésekkel garantálhatják, hogy ne fordulhassanak elõ a tömeggyilkosságra készülõ egyetemistáéhoz hasonló esetek, illetve, hogy ki tudják szûrni azokat, akik zavarodottságukban vissza akarnak élni a sportolói hivatkozással. A tervek szerint annak, aki fegyvert tart magánál, kötelezõ pszichológiai vizsgálaton kell átesnie.Sporthírek