Több mint 6 milliárdért épül új oktatási központ a SOTE-n

Új oktatási és kutatási központ épül a IX. kerületi Semmelweis Egyetem (SOTE) Általános Orvostudományi Karán az uniós követelményeknek megfelelően. A 27 ezer négyzetméternél is nagyobb épületben öt központ kap majd helyet, a cél pedig az oktatás minőségének javítása és a kutatók munkájának támogatása. Az alapkövet szerdán délután teszik le, a beruházás várhatóan jövő szeptemberre készül el.

Az új központba költözik az Élettani, a Klinikai Kísérleti Kutató- és Humán Élettani, az Orvosi Biokémiai, a Biofizikai és Sugárbiológiai és az Orvosi Vegytani, Molekuláris Biológiai és Patokémiai Intézet. Az oktatók, kutatók és PhD hallgatók munkáját itt speciális laboratóriumok és kutatószobák kapnak helyet, illetve kialakítanak igazgatóságokat, tanácskozókat, tárgyalókat és irattárat is. A közelben épül ezen kívül könyvtár, rekreációs központ, teakonyha, öltöző, parkoló és gépészeti ház is.

A beruházás úgynevezett PPP program keretében – azaz a magánszféra bevonásával – valósul meg. A teljes költség 6,6 milliárd forint – tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében Kovács Eszter, az egyetem sajtóreferense.Sporthírek