Több mint 50 gyermek evett a sztárok és az ország tortájából a Parlamentben

Hétféle torta és több sütemény várta a battonyai SOS Gyermekfaluból valamint a Heim Pál Kórház cukorbeteg osztályáról érkezett gyerekeket vasárnap a Parlamentben. A Miniszterelnöki Hivatal jótékonysági rendezvényén legalább ötven gyerek volt ott, akiknek ismert emberek sütöttek édességet, a cukrászok ipartestületének vezetője pedig az ország tortáját készítette el számukra.

A Heim Pál Kórházból érkezett cukorbeteg kisgyermeknek Schorbert Norbert fitneszedző és felesége szénhidrátmentes, diabetikus tortát sütött. Gyümölcscukorból és egy speciális lisztkeverékből készült a tejszínes csoki torta – mondták.

Csollány Szilveszter olimpiai bajnok egy gyűrű formájú, csokis-kókuszos piskóta tortát készített a feleségével.

Magony Szilvi modell, a Miss Balaton verseny győztese joghurt tortát készített, ami azonban nem sikerült tökéletesre, ezért egy cukrászdában vásárolt végül a gyermekeknek.

Karsai Zita táncos is cukrászdában vásárolt. Egy olyan túrótortát hozott a gyermekfalu lakóinak, amelyen egy marcipán balettcipő volt.

Palcsó Tamás énekes kedvence a krémes, ezért hozott egy tálcával a gyermekeknek, de saját maga is sütött egy gyümölcsös piskóta tortát.

Budai Bernadett kormányszóvivő is hivatalos volt a jótékonysági rendezvényre, és szintén hozott tortát a gyerekeknek. Saját maga készített egy dobos tortához édességet, amelynek a tetején cukormáz helyett krém volt.

Az ország tortáját, amely madártej ízesítésű, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete vezetője, Pataki János készítette el a gyerekeknek saját cukrászdájában.

A battonyai SOS Gyermekfaluból és a Heim Pál Kórház cukorbeteg osztályáról érkezett gyermekeket a falatozás után körbevezették az Országházban, egy-két kivételtől eltekintve sokan most jártak először a Parlamentben.

A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) korábban azzal bízta meg a Cukrászok Ipartestületét, hogy készítse el az Ország Tortáját augusztus 20-a alkalmából. A madártej ízű édesség receptjét 400 másik cukrászműhelynek is elküldték. 36 budapesti és 73 vidéki cukrászda jelezte végül, hogy elkészíti a tortát az állami ünnepre, így augusztus 20-án valószínűleg sok cukrászdában találkozhatnak a vendégek ezzel édességgel.