Több mint 400 halottja van a keddi észak-iraki terrorista akciónak

Több mint 400 halálos áldozata van azoknak a merényleteknek, amelyeket kedd este hajtottak végre terroristák Irak északi részén, három falut teljesen elpusztítva. Az ott lakó kicsiny szektát, a jazidokat ezzel gyakorlatilag megsemmisítették, közölte csütörtökön Abdel Kalim Kalaf, az iraki belügyminisztérium vezérőrnagya.

A terroristák négy kamiont robbantottak fel a falvakban. Mindegyik teherautót telepakolták robbanóanyaggal, így a több mint két tonnányi robbanószer valóban a földdel tette egyenlővé a településeket.

Iraki és amerikai katonai szakértők szerint kétségtelen, hogy a merénylők az Al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz tartoztak és céljuk kizárólag a megfélemlítés lehetett, hiszen a kis szekta egyáltalán nem vett részt korábban az Irak szinte egészét sújtó felekezeti háborúskodásban.

Több mint ezer önkéntes és katona próbálta két nap óta menteni az embereket a romok alól, de csütörtök estére már a vezetőik is feladták a reményt, hogy esetleg még élőket találjanak a Ninivéhez közeli, teljesen elpusztított falvakban.Sporthírek