Helyi közélet

2010.09.17. 10:25

Kinevezésekkel búcsúzott a B.-A.-Z. megyei közgyűlés

<p>Miskolc - Programértékelés: a kórházi adósságok nálunk ismeretlenek.</p>

Vélhetően az utolsó ülését tartja ma ebben az összetételben a megyei önkormányzat közgyűlése” – kezdte mondandóját dr. Ódor Ferenc, a közgyűlés elnöke csütörtökön, a Megyeházán. Új napirendi pontként döntöttek először dr. Lukács Irén aljegyző áthelyezéséről, aki a továbbiakban a megyei közigazgatási hivatalt vezeti. Személyi kérdéssel folytatódott az ülés, melyben dr. Pusztai Tamás a megyei múzeumi igazgatóság igazgatói feladatainak ellátására kapott megbízást öt évre.

Ezt követően tájékoztató hangzott el az idei költségvetés első félévi teljesítéséről. A bevételi oldalon keletkezett jelentős lemaradás a tervekhez képest, melyet a jelenlegi ingatlanpiaci helyzettel indokolt a közgyűlés elnöke. Számos hozzászólás hangzott el a közgyűlés középtávú gazdasági programjának megvalósulásával kapcsolatban. Előterjesztésében az elnök ismertette a legfontosabb fejlesztéseket, melyek a modernizációt, illetve az energiaracionalizálást érintették az intézmények egy részénél. Szót ejtett a Bursa Hungarica-ról és eredményként jelezte: a kórházi adósságok nálunk nem ismertek. Ugyanakkor a csökkenő finanszírozás miatt növekedett a hitelállomány és jelentős visszafejlődés következett be a Szent Ferenc kórház esetében. Hozzászólásában Kormos Dénes MSZP frakcióvezető jelezte: a 11 milliárdos hiány a megyék közötti összehasonlításban a legmagasabbak között szerepel, mely teljesen leszűkítette az önkormányzat mozgásterét.

A továbbiakban napirendre került többek között az önkormányzat részére juttatott közcélú adományokról szóló rendelet megalkotása, javaslat a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna együttműködési program pályázatának beadására. Zárt ülésen döntöttek a közgyűlés kitüntető díjainak odaítéléséről, az önkormányzat pénzügyi forrásszerkezetének átalakításáról.

ÉM-PGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában