Több mint 30 sérült egy erős kégörvénybe került tajvani gépen

Harminckét ember sérült meg csütörtökön, amikor erős turbulenciába került egy tajvani légitársaság Hongkongból Bangkokba tartó gépe. A sérülések nagy része könnyebb zúzódás, de ketten gerincsérülést szenvedtek.

A tajvani China Airlines légitársaság Boeing 747-400-as típusú gépe húsz perccel a bangkoki leszállás előtt került erős légörvénybe. A repülőgép pilótája jelezte helyzetét a bangkoki irányítótoronynak, azonnali leszállási lehetőséget, és orvosi ellátást kérve.

A turbulenciába került repülőgépen 32-en sérültek meg. Többségük könnyebb zúzódásokkal és ficamokkal megúszta az esetet, de két embernek a gerince sérült meg. A gépen thaiföldi tisztségviselők elmondása szerint 147 utas és 11 fős személyzet volt. A sérültek egy része a Central News Agency nevű thaiföldi állami hírügynökség jelentése szerint vérző fejjel szállt le a gépről.

Alig két héttel korábban Bali szigetének közelében került légörvénybe a China Airlines egy másik gépe. A leszálláshoz készülő gépen harminc ember sérült meg, a gép azonban sérteltlen maradt.