Több mint 260 jegyautomatája van a BKV-nak

A BKV-nak 264 jegyárusító automatája van a fővárosban, és a Budapest vonzáskörzetéhez tartozó településeken. Ezek közül 105 modern, többféle jegyet árusító készülék. Ezekből vonal-, metrószakasz-, napi- és turistajegyet is lehet venni, és az automaták közül 34 bankjegyet, 24 pedig bankkártyát is elfogad – olvasható a közlekedési társaság keddi közleményében.

A jegyautomaták üzemeltetéséért felelős alvállalkozó háromnaponta ellenőrzi, hogy működnek-e a gépek, és az automatákon szereplő ingyenesen hívható telefonszámon is be lehet jelenteni, ha elromlik egy gép – tájékoztatott a BKV. Az automatákon kívül hatvanöt BKV-s jegy- és bérletpénztárban, több mint 1300 viszonteladói ponton, százharminc budapesti és száz agglomerációs postán lehet jegyet vásárolni.

Mint ismert a világ egyik legsikeresebb útikönyvének íróját megbüntették a BKV ellenőrei nemrég. Tony Wheeler, a Lonely Planet könyvsorozat egyik írója háromszor is hiába próbált jegyet venni a budapesti kisföldalattin. Blogjában azt írja: annak ellenére büntették meg, hogy biztosan látták, miként küzd a jegyautomatával. A közlekedési vállalat akkor úgy reagált, hogy sajnálja, ami történt, ezért megkeresik az írót és bocsánatot kérnek tőle.