Több mint 135 milliós birságot vetett ki az ÁNTSZ

Több mint 135 millió forint birságot szabott ki az ÁNTSZ a június 25 és augusztus 4 között tartott idegenforfalmi ellenőrzés során. Ebben az időszakban csaknem 10 ezer ellenőrzés történt, az ellenőrök a nagyobb nyári rendezvényeket sem kerülték el.

Az ÁNTSZ élelmezés-egészségügyi ellenőrei leggyakrabban a szavatosságot, az élelmiszerek nem megfelelő tárolását, a megfelelő higiéniés feltételeket hiányolták.

Az ellenőrzések a Sziget Fesztivált és a Forma-1 Magyar Nagydíj rendezvényeit sem kerülték el. Előbbin 224 ellenőrzés történt és a korábbi évekhez képest lényegesen kevesebb szabálytalanságot tapasztaltak.

A Forma-1 Magyar Nagydíjon 126 esetben vizsgálódtak. Csupán egy olyan eset volt, amikor a feltételek teljes hiánya miatt fel kellett függeszteni az üzlet működését. Az ázsiai étkezde vendégei és alkalmazottai közül ugyanis 31-en kaptak ételmérgezést a rendezvény idején.

A Balaton parti vendéglátók 40 százalékánál merült fel probléma, leginkább a nem megfelelő hűtőkapacitás és szabálytalan áruraktározás miatt. Gyakran előfordult a diákok szabálytalan foglalkoztatása is.