Több mint 12 ezren az Örömkoncerten

Több mint tízezer ember hallgatta szombaton este a Szent István Király Szimfonikus Zenekar koncertjét a Kossuth-szobor előtt. Az ötödik Örömkoncerten Erkel, Liszt, Brahms és Berlioz művek csendültek fel.

Jóval a koncert kezdete előtt már több ezren gyűltek össze az Országház előtt, hogy meghallgassák az ötödik alkalommal megrendezett örömkoncertet. Voltak, aki idejében elfoglalták a téren kihelyezett székeket, de akadtak olyanok is, akik a Néprajzi Múzeum lépcsőjén ülve hallgatták meg a több mint másfél órás komolyzenei előadást. Több mint tizenkétezren voltak kíváncsiak az idei ingyenes koncertre, mondták el a szervezők a Független Hírügynökségnek.

Az Örömkoncert szombaton este véget ért, de a Parlament előtt kialakított AudiTÉRium augusztus 20-ig várja a látogatókat. A speciális hangpark hétfő óta telt házzal üzemel, mondta el érdeklődésünkre a rendezvény információs főnöke. Pontos adatok nem tudnak, de folyamatosan érkeznek a látogatók, hogy kipróbálják, milyen is ez az úgynevezett audiospot-light technológia. Ez a szabadtéri koncertterem az teszi lehetővé, hogy a téren sétálók csak bizonyos helyeken hallják élvezhetően a zenét, tette hozzá Salamon Eszter.Sporthírek