Több millió forintra bírságolt az energetikai hivatal két áramszolgáltatót

Budapest, 2014. június 5., csütörtök (MTI) – Számlázási szabálysértés miatt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2 millió forintra bírságolta az Észak-magyarországi Áramszolgáltató (Émász) Nyrt.-t, és 4 millió forintra a Budapesti Elektromos Művek (Elmű) Nyrt.-t – közölte a hivatal az MTI-vel csütörtökön.

A jogszerűtlen elszámolás az Émásznál 179 252, az Elműnél pedig 323 808 felhasználót érintett.

A hivatal felhasználói panaszok nyomán indított hatósági vizsgálatot a két egyetemes szolgáltatónál. A fogyasztók jelzései szerint a számlázási gyakorlat megváltozása miatt a két társaságnál a részszámlák fizetési határideje 2013 novemberében úgy módosult, hogy két egymást követő időszak számlájának fizetési határideje egyazon hónapban vált esedékessé. A MEKH megállapította: a társaságok amellett, hogy számláikban érvényesítették a novemberi újabb díjcsökkentést, a fizetési határidők meghatározásakor nem tettek eleget az üzletszabályzataikban foglaltaknak.

A hivatal folyamatosan ellenőrzi a szolgáltatók tevékenységét, kiemelt figyelmet fordítva az ügyfélkezelési gyakorlatokra – olvasható a közleményben.

– MTI –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s