Több millió forintot is fizethet a szegedi álbombagyáros

Akár több millió forintos kártérítést is fizethet az a fiatalember, aki álbombát helyezett el egy autóban péntek este Szegeden. A járművet egy benzinkút parkolójában hagyta. Ha bebizonyosodik, hogy valamilyen céllal tette a szerkezetet a kocsiba, a helyszíneléssel és a megsemmisítéssel járó költségek mellett a benzinkút kárát is kifizettethetik vele. Ennek pontos összegéről egyelőre semmit sem tudni.

Az álbombát a benzinkút vezetője fedezte fel, akinek gyanús lett a magára hagyott autó, és benne lévő szerkezet. A kiérkező rendőrök is úgy látták, hogy a tárgy hasonlított egy bombára. Azonnal értesítették a tűzszerészeket, akik viszont már megérkezéskor látták, hogy nem bombáról van szó, csak egy vekkerből és kábelekből álló szerkezetről.

Az autó tulajdonosa elismerte, hogy ő készítette és hagyta a benzinkúton az álbombát, elfogadható magyarázatot azonban nem tudott adni arra, miért tette ezt. Ellene garázdaság miatt indítottak eljárást. A rendőrség kihallgatta a fiatalember barátját is, de egyiküket sem vették őrizetbe.