Több milliárdos kiképző játékot rendelt a hadsereg

Akt.:
Több milliárdos kiképző játékot rendelt a hadsereg
A CryEngine 3 rendszerére fejlesztett számítógépes szimulációkkal gyakorolnak az USA katonái. Aki ismeri a Crysis 2-t, az saját szemével láthatja, hogy a szimulációs játékok jelenleg legfejlettebb technikája miért keltette fel az USA hadseregének érdeklődését.

A játék az úgynevezett CryEngine 3 rendszerre épül, amit a hadsereg nem fél felturbózni. Van miből, ugyanis 57 millió dollárból gazdálkodik a projekt.
A katonák különleges sisakkal a fejükön lövöldöznek a számítógép által generált, 360 fokban szinte tökéletes realitással megrajzolt virtuális térben. Floyd West, a projekt vezetője szerint pont ez az indok, amiért belevágott a hadsereg.

Miért jó ez a hadsereg tagjainak?

– Képesek vagyunk katonáinkat egy tökéletesen lemásolt helyszínre transzportálni, mint például Irak vagy Afganisztán – nyilatkozta West.
Elsőre talán furcsán hangzik a dolog, mégis jó a kiképzés mellet a csapatban való mozgás, illetve a rejtett helyzetekből érkező támadások gyakorlásához. West szerint különösen a díszlet miatt választották a szoftvert, amit a hadsereg továbbfejleszt, ugyanis a játékban megjelenő földi és légi harcjárművek a megszólalásig hasonlítanak az eredetiekhez – írja az escapistmagazine.com.
– MON –

Az élethű grafika megjelenéséhez napjaink legjobbnak videojáték technológiáját, a CryEngine 3-at használja fel a hadsereg , melyet a Crysis 2-nél is láthattunk már működés közben – az erről készült videó itt tekinthető meg >>>