Több mázsa romlott hús Kecskeméten – összefoglaló

Megpróbálták eltüntetni a hatóságok elől azokat a húskészítményeket, melyeket szerda este zároltak a hatósági állatorvosok egy kecskeméti raktárban. Három embert még az éjjel előállítottak a rendőrök, őket azzal gyanúsítják, hogy feltörték az állategészségügyi hatóság pecsétjét és egy teherautóra akarták pakolni a lezárt raktárban tárolt élelmiszereket. A raktár mellett egy kecskeméti élelmiszerboltban is találtak a több száz kiló romlott húsból és húskészítményből.

A Független Hírügynökség információi szerint legalább egy tonna, még szilveszterről megmaradt és lefagyasztott romlott virsli, több száz kiló, előre panírozott félkész húsáru, lejárt szavatosságú margarin és penészes kolbász lehet a raktárban. Úgy tudni, a kolbász alapanyagát három éve fagyasztották le, már romlottan. 3 és fél tonna készült belőle belőle, legnagyobb részét már eladták abban a kecskeméti boltban, ahol most is több száz kilót találtak romlott húsból és húskészítményből.

A raktárt az éjjel a tulajdonos és emberei feltörték, és megpróbálták eltüntetni az ott tárolt romlott húsokat. Az éjszaka előállított három ember közül egyet, a tulajdonost őrizetbe vették a rendőrök, pénteken kérik az előzetes letartóztatását is.

A hatósági állatorvosok szerint az 500 négyzetméteres raktár teljes árukészletének összeírása akár napokba is telhet, így egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mennyi és milyen húskészítményt találtak az épületben.