Több kocsival közlekednek az IC-vonatok pénteken, kevés jegy még van

A fővárosból Miskolcra, Debrecenbe és Pécsre menő Intercity-vonatokra péntek délutánra szinte teljesen elfogytak a helyjegyek. A MÁV több kocsival közlekedteti a szerelvényeket, hogy mindenki hazajuthasson Húsvétra. A vasúttársaság azt javasolja, hogy aki hétfőn délután szeretne visszautazni Budapestre, már most váltsa meg IC-pótjegyét.

A húsvéti ünnepre a legtöbben a fővárosból utaznak pénteken délután Miskolc, Debrecen és Pécs felé, ezért az arra közlekedő Intercity-vonatokra szinte teljesen elfogytak a helyjegyek, korlátozott számban azonban még kaphatóak – mondta a Független Hírügynökségnek Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője. A zökkenőmentes forgalom érdekében a vasúttársaság a szerelvényeket több kocsival közlekedteti, hogy lehetőleg mindenkinek legyen helye. Azt nem tudják megígérni, hogy a járatokon nem lesz zsúfoltság, de azt igen, hogy mindenki eljut oda, ahol ünnepelni szeretne – közölte a szóvivő.

A vasúttársaság felhívja a figyelmet arra is, hogy Húsvét hétfőn délután hasonló helyzet alakulhat ki a Budapestre induló Intercity-járatokon. Azoknak, akik akkor szeretnének visszautazni vidékről a fővárosba, azt tanácsolják, hogy már most váltsák meg az IC-pótjegyüket.