Több-kevesebb sikerrel visszaverték a tél első támadását

Akt.:
Több-kevesebb sikerrel visszaverték a tél első támadását
Bánkút, Miskolc – Sok baleset történt a havas utakon, de kritikus helyzet sehol nem alakult ki. Ígérik: szombaton is teljes kapacitással dolgoznak az utak és járdák síkosságmentesítésén Miskolcon.

A miskolci önkormányzat tulajdonában és kezelésében lévő közutak hóeltakarításán és szórásán péntek reggel 6 órától teljes kapacitással, 10 munkagéppel dolgozott a Miskolci Városgazda. A közterületeken is 350-en végeztek kézi hóeltakarítást – erről Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs és PR vezetője tájékoztatta lapunkat. – A hajnali órákban a magasabban fekvő miskolci városrészekben megtörtént az alászórás, majd ezeken a részeken 4 munkagép dolgozott folyamatosan a kint lévő 10-ből. A meteorológiai előrejelzés alapján szombat délelőttig biztosan szolgálatban marad a teljes állomány.

Elsőbbséget élveznek a gyalogátkelőhelyek, lépcsők, rámpák takarítási munkái. Pásztor Imre

havazas_miskolc_06

Késtek a buszok

Pénteken délelőtt a közösségi buszközlekedésben átlag 5–10 perc késés volt jellemző a lelassult forgalom miatt, a villamosközlekedésben azonban tartani tudták a menetrendet. A Csermőkei úton elakadt egy kamion, emiatt a 29-es járatok közlekedésében késések voltak, míg a 3-as autóbuszok közlekedésében a Martin-kertváros felé vezető felüljáró „belassulása” miatt voltak jelentős késések. Péntek délután egyébként lezárták a Csermőkei út és a Hideg sor közötti szakaszt.

Megtudtuk azt is, hogy a közterületek és villamos-, valamint buszmegállók kézi síkosságmentesítését közfoglalkoztatási program keretében dolgozókkal és a társaság tulajdonában álló öt kisgépekkel végzi a Miskolci Városgazda.

havazas_miskolc_01

– A munkavégzésnél elsőbbséget élveznek a gyalogátkelőhelyek, lépcsők, rámpák takarítási munkái, valamint a villamos- és buszmegállók síktalanítása – hangsúlyozta Pásztor Imre. – Amikor a kiemelt útvonalak állapota, valamint az időjárás megengedi, kerülhet sor a gyűjtőutak, meredek és forgalmasabb mellékutcák síkosságmentesítésére.

havazas_miskolc_12

Mint megtudtuk, szombat reggel 6 órától ismét öt darab kisgéppel 350-en folytatják a kézi takarítást.

img_0439

Sok baleset történt

„A megye útjain reggel óta hét alkalommal avatkoztak be a hivatásos tűzoltók az időjárási körülményekkel összefüggő esetek miatt” – erről a megyei katasztrófavédelem tájékoztatott.

Az M3-as autópálya Budapest felé haladó oldalán egy kamion szalagkorlátnak ütközött. A tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók feszítő-vágóval kinyitották a jármű ajtaját, a sofőr csak így tudta elhagyni a vezetőfülkét. Sajószöged és Hejőbába között árokba csúszott és a tetejére borult egy személyautó, amit a tűzoltók a kerekeire állítottak és áramtalanítottak. A balesetben egy ember megsérült. Az északi határnál a sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd kivontatták azt a személygépkocsit, amelyik Sátoraljaújhely határában hajtott árokba a reggeli órákban. Miskolcon és Mezőkövesden a helyi hivatásos tűzoltó egységek nyújtottak segítséget egy elakadt kamion továbbhaladásában. Ugyanakkor az M3-as autópálya Budapest felé haladó oldalán, a 152-es kilométernél szalagkorlátnak ütközött egy személyautó. A műszaki mentést a mezőcsáti és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók hajtották végre, a munkálatokba bevonták a regionális műszaki mentőbázis daruját is. A balesetben szerencsére nem sérült meg senki.

img_0338

Hóügyelet és Bánkút

A Hóügyelet továbbra is fogadja a lakossági bejelentéseket a 06-70/685-2000-es telefonszámon vagy a hougyelet@varosgazda.hu címen. Arra kérik a telefonálókat, legyenek figyelemmel arra, hogy a katasztrófavédelem, mentők, rendőrség jelzései, valamint a nagy forgalmú utak és a magasabban fekvő városrészekben lévő autóbuszvonalak elsőbbséget kapnak a munka során.

Ami „itt” bosszúság, az másutt öröm: a folyamatos havazásnak hála megnyitja kapuit a Bánkúti Sícentrum. A hó vastagsága szombat délelőttre már 36 centiméteres volt, de a Bükk többi részén is szépen gyarapodik.

“A Bánkútra vezető út nincs takarítva. Hólánc, lapát legyen az autóban! Fel lehet jutni, de egy szimpla autózáshoz nem ideálisak a feltételek.” – olvasható Bánkúti Sícentrum Facebook oldalán.

– Juhász-Léhi István –Gondot okoz a havazás a miskolci közlekedésben

Gondot okoz a havazás a miskolci közlekedésben

Miskolc – Az MVK Zrt. autóbusz járatai 5-15 perc késéssel közlekednek.

 

 

Hideg idő - Borsodban áramszünet okoz gondot

Hideg idő – Borsodban áramszünet okoz gondot

Budapest/Miskolc/Mezőcsát – Mintegy 1200 fogyasztónál nincs áram Miskolcon és Mezőcsáti járás két falvában, a szolgáltató folyamatosan dolgozik a hibák elhárításán – közölte az Észak-magyarországi Áramszolgáltatási (ÉMÁSZ) Nyrt. igazgatósági megbízottja szombaton az MTI-vel.

Autókat szabadítottak ki a tűzoltók Borsodban

Autókat szabadítottak ki a tűzoltók Borsodban

Bánhorváti, Miskolc, Mezőcsát, Sajószöged, Sátoraljaújhely, Tiszaújváros – A megye útjain több esetben került sor beavatkozásra a hivatásos tűzoltók részéről az időjárási körülményekkel összefüggő esetek miatt péntek este.
A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés


hirdet�s