Több iskolában is megújultak tantermek Borsodban

Bozsikné Vig Marianna és Koncz Ferenc
Bozsikné Vig Marianna és Koncz Ferenc - © Fotó: Serfőző László
Borsod-Abaúj-Zemplén – A Mezőkövesdi Tankerületi Központ által fenntartott három tiszaújvárosi tanintézmény, az Eötvös József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, a Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Széchenyi István Általános Iskola fejezett be egy-egy beruházást.

Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése című kiíráson negyven-, illetve ötven-ötvenmilliót nyertek az iskolák.

Ebből az összegből – egyebek mellett – kollégiumi szobákat, tantermeket, nevelői szobákat, internetes hálózatokat, tornatermeket újítottak fel, térburkolásokat valósítottak meg, tanulószobákat alakítottak ki.

A projektek végén valamennyi iskolában bejárást tartottak a pedagógusok, a szerdai eseményeken részt vett Koncz Ferenc ország­gyűlési képviselő, Bozsikné Vig Marianna, a tankerületi központ vezetője, valamint Fülöp György tiszaújvárosi alpolgármester, akik gratulációjukat fejezték ki a tantestületeknek, kivitelezőknek.

Mindemellett megjegyezték, hogy – a látottak alapján – vannak még felújításokra vonatkozó feladatok, amelyeket csakis a kormányzat, a fenntartó és az önkormányzat összefogásával lehet megvalósítani.

SFL