Több hiányzó a Lokinál

Akt.:
Jobbról: Bücs Zsolt
Jobbról: Bücs Zsolt - © Fotó: Kovács Péter
Debrecen – A DVSC az idény utolsó hazai bajnokiján a Puskás Akadémiát fogadja, eléggé tartalékosan.

Igen hosszú lajstromot osztott meg a debreceniek hivatalos honlapja csütörtökön, a cikkből kiderül, hogy többen is távol maradnak sérülés vagy betegség miatt a vasárnap 17 órától (élőben: www.haon.hu) kezdődő DVSC–Puskás Akadémia bajnoki összecsapástól.

Pótolni kell őket

Mint írják, a középpályás Aleksandar Jovanovic bokájában egy csontkinövés nagy fájdalmat okoz, ezért elkerülhetetlenné vált a műtét, és a játékos a szezon hátralévő két meccsén, a Puskás Akadémia és az Újpest ellen már nem léphet pályára. Ugyanez igaz Könyves Norbertre is, neki a korábbi sérülése újult ki. Nagy Kevin szintén maródi, és a héten Kinyik Ákos is különmunkát végzett. Ferenczi János sincs még százszázalékos állapotban, Ioan Filip és Bíró Péter pedig beteg.

– Természetesen nem örülünk neki, hogy a keretünk hiányos. Azonban azon leszünk, hogy megfelelően tudjuk pótolni a sérülteket – nyilatkozta Bücs Zsolt, a hajdúságiak pályaedzője.

Kérdés, jelenthet-e előnyt a Loki számára, hogy a vendégek szerdán 120 percet küzdöttek az Újpesttel a Magyar Kupa-serlegért, majd tizenegyesrúgásokra került sor, amiben a fővárosiak bizonyultak jobbnak.

Javítani próbálnak

– Az is kérdés, hogy Pintér Attila a pihentebb játékosait állítja be a csapatba, vagy azokat többnyire, aki ott voltak a pályán a kupadöntőben. Nyilván ilyen körülmények között lecsúszni az MK-győzelemről megviseli az embert lelkileg, de fizikálisan akkor jelenthetett volna számukra nehézséget inkább, ha szombaton van a bajnoki meccsünk. Úgy vélem, négy nap alatt ki tudják magukat pihenni megfelelően. Mindenesetre megpróbálunk javítani a PAFC ellen, szeretnénk jól teljesíteni a Nagyerdei Stadionban vasárnap este – fogalmazta meg észrevételeit Bücs Zsolt.

Mint arra emlékezhetnek a DVSC drukkerei, Tőzsérék jókora pofonba szaladtak bele az elmúlt fordulóban Balmazújvárosban, a szomszéd település csapata 4–0-ra legyőzte őket. Ennek ellenére még mindig megvan az esély, hogy a Debrecen a harmadik, Európa-liga-indulást érő helyen végezzen, ehhez azonban jól kellene teljesítenie a Puskás Akadémia és az Újpest FC ellen is.

TN