Friss hírek

2008.11.05. 13:12

Ma indul a Fotóhónap - országszerte több mint 50 kiállítás november végéig

<p>Országszerte több mint 50 különböző fotókiállítás nyílik novemberben a Fotóhónap 2008 - Dialógus című fesztivál keretében. A rendezvény központi helyszínén, a budapesti VAM Design Centerben a Visegrádi Négyek fotóművészeinek több mint hatszáz képéből nyílik szerdán délután kiállítás. A tárlaton a kortárs alkotások mellett, soha nem látott archív képeket is kiállítanak.</p>

A Magyar Fotóművészek Szövetsége hetedik alkalommal rendezi meg a Fotóhónap elnevezésű fesztivált. A szövetség a programsorozattal a vizuális párbeszéd elindítását tűzte ki célul, hogy a fotográfia itthon is nagyobb nyilvánosságot kapjon.

A VAM Design Centerben a fotótörténeti tárlatot egészíti ki a visegrádi országok kortárs törekvéseit bemutató négy kiállítás. A szervezők szándéka az volt, hogy az archív fotók "ellenpontjaként" bemutassák a szlovák, lengyel, cseh és magyar fotográfia legfrissebb irányzatait.

A három külföldi kiállítás a magyar anyaggal együtt a "Visegrádi Négyek"-ként ismert országok fiatal fotográfusainak sajátos kifejezésmódját, témaválasztását, újszerű megközelítési módjait egymás mellett bemutatva alakítja ki a vizuális párbeszédet.

Kapcsolódó rendezvényként több tucat egyéni és csoportos kiállítással, valamint különböző programokkal várják a közönséget az ország nagyvárosaiban és Budapesten november végéig.

További részleteket a kiállításról és rendezvényről a www.fotohonap.hu oldalon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!