Több gól várható a magyar-románon

Benedek Tibor újra Miskolcon vezényli csapatát
Benedek Tibor újra Miskolcon vezényli csapatát - © Fotó: ÉM
Hétfőn érkezik Miskolcra a magyar vízilabda-válogatott, amely szerdán játszik Világliga-meccset.

„Miskolc végérvényesen felkerült az országos vízilabda-térképre” – hangzott el mindez Bachner Andrástól, az OB I/B-ben szereplő PannErgy-MVLC szakmai vezetőjétől azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyen a fő témát a december 10-i (kezdés: 18.30), miskolci, magyar-román férfi Világliga-selejtező szolgáltatta. Az állítás igaz, hiszen egyrészt a város, a létesítmény már nem először ad helyet jeles pólós eseménynek, másrészt a helyi együttes is veretlen a másodosztályban, ráadásul a Komjádi Kupában nagy esélye van a négy közé kerülésre. Salamonék ugyanis a negyeddöntő első felvonásán, hétfőn Szombathelyen nyertek 18-10-re, s amennyiben legalább ilyen jól pólóznak a Vl-összecsapást felvezető (kezdés: 16.15) visszavágón, úgy bizonyosan bekerülnek a sorozat december 15-17-i elődöntőjébe. A Szilágyi Péter által edzett társaság önmagában is megérdemli a figyelmet, de amint az a csütörtöki tájékoztatón kiderült: azon szerencsés nézők, akiknek sikerült a 325 darab tikett valamelyikét megvásárolniuk Hosnyánszkyék csatájára, érkezési sorrendben foglalhatnak majd helyet az uszoda lelátóján, vagyis emiatt is érdemes lesz jövő szerdán korábban elindulni a „Keménybe”.

Négy tréning

A szervezők részéről Illyés Miklós, a Miskolci Sportcentrum Kft. megbízott ügyvezetője hozzátette: amikor eldöntötték, hogy házigazdák lennének, nem azt mérlegelték, hogy pénzügyi szempontból nyereséges lesz-e az esemény (ezért sem alakítottak ki magasabb jegyárakat 3000 forintnál), egyszerűen azt nézték, hogy milyen nagy a presztízsértéke ennek a találkozónak.

A válogatottak különben – a szabálymódosításoknak köszönhetően – kisebb medencében küzdenek meg, amely Bachner András szerint jó, hiszen ezáltal gyorsabb, dinamikusabb vízilabdát láthat majd a publikum, s – remélhetőleg – több gólt is. Szász Zsuzsanna, a Sportcentrum Kft. munkatársa elárulta, a magyar csapat hétfőn érkezik a megyeszékhelyre (a románok egy nappal később) és a kezdő sípszóig négy edzést tart Benedek Tibor szövetségi kapitány.

A mérkőzés miatt az uszoda kedden 11 órától csütörtökön reggel 6 óráig zárva lesz.

ÉM-MI