Több ezren az egyéves Műgyűjtők Éjszakáján

Ötödik alkalommal rendezték meg csütörtökön a Műgyűjtők Éjszakáját a budapesti galériás negyedben. Bár ezúttal több galéria is zárva tartott a nyári szabadságok miatt, több ezer látogató volt kíváncsi a képzőművészeti kavalkádra – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Baranyai Judit szervező.

Húsz galéria és régiségkereskedés várta a vendégeket csütörtökön délután öt órától éjfélig a fővárosi galériás negyedben. A szervezők hat kiállítás-megnyitóval és négy koncerttel készültek az eseményre. A legtöbben a Körmendi Galéria megnyitóján voltak, ahol Martyn Ferenc festőművész Franciaországban készült képeit mutatták be – közölte Baranyai Judit. Népszerű volt az Erdész &Makláry Fine Arts Galéria Mesterrajzok II. című grafikai kiállítása is, tette hozzá a szervező. A Pintér Antikban pedig mozdulni sem lehetett a Grencsó Bio Kollektív koncertjén, mondta el Baranyai Edit.

A Műgyűjtők Éjszakáját először egy évvel ezelőtt augusztus 3-án rendezték meg. A budapesti Falk Miksa utcában akkor 9 kilenc galéria és régiségkereskedő várta éjfélig a látogatókat. Legközelebb november végén rendezik meg az ingyenes Műgyűjtők Éjszakáját.

Bővebb információ a rendezvényről a www.mugyujtokejszakaja.hu oldalon olvasható.