Több ezer látogatót várnak a Nagy Sportágválasztóra Debrecenben

Szeptember első hétvégéjén több mint ötven sportággal debreceni állomásához érkezik a Nagy Sportágválasztó. A város oktatási intézményeinek pedagógusai már több mint négyezer gyermek részvételét jelezték. A látogatók megismerhetik a sporteszközöket, és szakemberek, edzők instruálása mellett tehetik magukat próbára a különféle sportágakban az Oláh Gábor utcai Sportcentrumban.

A népszerű sportágak, mint a labdarúgás, atlétika, jégkorong, kézi- és kosárlabda mellett olyan kevésbé ismerteket is kipróbálhatnak a résztvevők szeptember 3-án és 4-én mint a gyorstollaslabda, mediball, nordic walking, kötélugrás, chi kung vagy az eskrima önvédelem. Az egyéni és csapatsportok egyaránt képviseltetik magukat – amerikai foci, baseball, aerobic, műkorcsolya, lövészet, íjászat, teke, asztalitenisz, súlyemelés, birkózás, tájfutás, országúti kerékpározás, ökölvívás. A labdajátékoktól kezdve a küzdősportokon át a vízi sportokig rengeteg mozgásformával ismerkedhetnek meg az érdeklődők a debreceni Oláh Gábor utcai Sportcentrum területén. Az egyes sportágaknál szakképzett edzők segítik a kipróbálást,

A szervezők az oktatási intézménnyel érkező gyermekeknek rajzpályázatot is meghirdettek, értékes sporteszköz vásárlási utalványt nyerhetnek az óvodák, iskolák.
hirdetés


hirdet�s