Több ezer könnygázgránát és paprikaspray nem érkezik meg március 15-ig

A megrendelt védőfelszerelések többsége megérkezik a rendőrséghez március 15-ig, több ezer könnygázgránát és paprikaspray azonban nem. Szintén nem szállítják le a nemzeti ünnepig a különféle csapatszállító járműveket sem.

Az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága által indított beszerzések közül már megérkezett a rendőrséghez 315 darab bevetési ruha, összesen több mint 14 millió forint értékben – derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság honlapjára feltett adatokból. A tervek szerint március 15-ig még érkezik 875 pajzs, 1400 ütésálló sisak, illetve 400 ütés- és vágásálló, úgynevezett testvédő készlet. Ezek nem a ténylegesen megrendelt mennyiségek, ennél ugyanis több érkezik majd a testülethez, azok szállítása azonban csak április után várható. A felszereléseken kívül 50 darab, 40 milliméteres gránátvető is lesz a rendőrségnél március közepére.

Ezen felül 3000 könnygázgránát, 5000 paprikaspray, a hozzá tartozó tölthető palackokkal és utántöltőkkel csak áprilistól érkezik majd a tervek szerint a rendőrséghez.
A megrendelt mikrobuszok, csapatszállítók és teherautók szállítására pedig a közzétett táblázatban még nincs határidő.

Az összbeszerzések értéke eléri a 2,2 milliárd forintot.