Több emberen elkövetett emberölés kísérlete – elrendelték a kemecsei lövöldöző letartóztatását

Akt.:
Több emberen elkövetett emberölés kísérlete – elrendelték a kemecsei lövöldöző letartóztatását
© Fotó: police.hu/tenyek.hu
A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2018. december 13-án több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban elrendelte H. P. gyanúsított letartóztatását.


A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2018. december 10-én este szülei lakóházának udvarán tartózkodott, amikor megérkezett hozzá üzleti vita tisztázása érdekében két ismerőse. A gyanúsított ekkor vadászfegyverével rálőtt az udvarra belépő két férfira, majd még egy alkalommal a menekülő sértettek irányába lőtt. A sértetteket a lövések testszerte érték, melynek következtében hát, hasfal, végtagok sérülését szenvedték el, illetve egyikük alkarcsontja is eltört. A sérülések 8 napon túl gyógyulnak.

A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára tekintettel megalapozottan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a hatóságok előtt az eljárás során elérhetetlenné válna, valamint a büntetőeljárásban részt vevő személyeket befolyásolná, a bizonyítást megnehezítené.

A bíróság megítélése szerint a gyanúsítottal szemben a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok csak a letartóztatás alkalmazásával biztosíthatók. A végzés nem végleges.

– Nyíregyházi Törvényszék –


Kemecse - Elővette vadászpuskáját és lelőtte ismerőseit egy férfi Kemecsén. A két férfi azért ment hozzá, hogy pénzt követeljen tőle, de ő a pénztárcája helyett inkább a fegyverét vette elő. A két áldozat súlyosan megsérült, de saját lábukon mentek be a kórházba. Forrás: tenyek.hu [...

Kemecse - A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit a helyszínen elfogták. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást H. Pál 38 éves nyíregyházi lakos ell...