Több a hazai vendég a Balatonon

A Balatonra látogatók több mint 70 százaléka magyar vendég – mondta a Független Hírügynökségnek a Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke. A külföldiek között pedig egyre többen vannak az északi országokból érkezők. A Balaton körül több mint 1000 program zajlik a nyáron, így rossz időben sem kell unatkozniuk a turistáknak.

Kedvezőbb a kereskedelmi szálláshelyek forgalma idén, mint az előző években, több hazai vendég érkezik a Balatonra, a turisták több mint 70 százaléka magyar. Ez az elmúlt évek fejlesztéseinek is köszönhető – mondta Rosta Sándor. A szolgáltatások széleskörűbbek, jobb minőségűek lettek.

Sokan érkeznek a szomszédos országokból is, még mindig meghatározó a német piac, de mellettük az osztrákok, a dánok a hollandok és a lengyelek is szép számban jönnek a tóhoz, emellett Csehország és Szlovákia is meghatározó küldőországnak számít.

A hazai vendégekre jellemző, hogy bár többen vannak, mint az előző években, de rövidebb ideig maradnak, mint a külföldiek.

Ma már nem igaz, hogy a hűvösebb napokon nem lehet mit csinálni a Balatonnál. A hazai vendégek is szívesen kirándulnak a környéken, ha nincs strandidő, a külföldiek pedig előszeretettel mennek el a fővárosba és az Alföldre is.