TÜNTETÉSEK – Szétszéledtek a tüntetők – esti összefoglaló

Éjjel 11 órára gyakorlatilag véget értek a zavargások a fővárosban. Több tucat tüntetőt előállítottak, a pontos számokat a rendőrség péntek reggelre ígérte. Hatan sérültek meg: öt rendőr és egy civil. Egyiküket könnyebb fejsérüléssel szállították kórházba, a többieket a helyszínen látták el . Csaknem húsz kisebb tüzet kellett eloltaniuk a belvárosban a budapesti tűzoltóknak – mondta a Független Hírügynökségnek Molnár Péter a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.

A kora este kezdődött zavargások a Belvárosban este 11 órára gyakorlatilag véget értek. A Deák tér és a Károly körút környékén a rendőrök felmorzsolták a tüntető csoportokat. A Deák tér felőli oldalán lévő rendőrkordon megindult a körút másik oldala felé. A tüntetők a környék kis utcáiba menekültek – számolt be a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.

A rendőrök a Károly körút elején és a másik oldalán is – a Dohány és Dob utca sarkán – is sorfalat alkottak. A kétszáz méteres szakaszon csupán 40-50 tüntető álldogált. A Roosevelt és a Kossuth tér környékéről már korábban eltűntek a rendbontók. Korábban felröppent a hír, hogy a Ferenciek terén gyülekeznek a tüntetők, de a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója ezt cáfolta.

A villamosok, buszok, trolibuszok nem közlekednek Pesten a Nagykörúton belül. Ez alól csak a 2-es villamos, amely a Kossuth tér és a dél-pesti végállomás között jár, illetve a 74-es troli kivétel. A Petőfi, Szabadság, Erzsébet, a Lánc- és a Margít-hídon sem járnak a tömegközlekedési eszközök. A BKV fődiszpécsere egyelőre nem tudta megmondani, hogyan járnak majd az éjszakai járatok.

A tűzoltók csütörtökön 12 egységgel vonultak a belvárosi utcákra, ahol égő kukákat és szemétkupacokat kellett oltaniuk. Az oltást végzők közül senki nem sérült meg – mondta el Molnár Péter szóvivő a Független Hírügynökségnek.Sporthírek