Ötmillió vérdíj a szökevényekre

A tokaji pénzszállítórablás két bújkáló gyanúsítottja nyomravezetőjének ötmillió forint üti a markát, a rendőrség és a cég közösen felajánlott díjából.

Egy pénzszállító-autó Tokaj külterületén végrehajtott hétfői támadásban és egyik biztonsági őrének megölésében szerepet játszó négyfős társaság két tagját, a beépített biztonsági őrt (aki valójában tőrbe csalta társát), és azt a miskolci férfit, akinek a rendőri reagálás figyelése volt a feladata, fegyveres rablás megalapozott gyanúja miatt csütörtökön délelőtt előzetes letartóztatásba helyezte a Miskolci Városi Bíróság.

Továbbra is nagy erőkkel

Nemzetközi elfogató parancs kiadásával keresik azonban, a még szökésben lévő Hajdú Roland-ot és Somogyi Krisztián-t, akiknél a rendőrség adatai szerint lőfegyver van. A pénzszállító cég pénteken fejenként két-két millió forinttal toldotta meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőr-főkapitány által szerdán kitűzött fél-félmilliós nyomravezetői díj-at. Ezt a jelentős summát az kaphatja meg, aki a körözött személy vagy személyek elfogását közvetlenül elősegítő információ-t ad a nyomozóhatóságnak.