Ötmilliárdos kár Körmenden?

A holland tulajdonosok szerint 20 millió euró, vagyis közel 5 milliárd forint káruk keletkezett, amikor leégett a körmendi sajtgyár. Ez egyelőre csak becslés, a szakértők jövő hét csütörtökjére ígértek helyszíni kárfelmérést.

A sajtgyár pénteken, késő délután gyulladt ki, miután az egyik magasnyomású mosóberendezés meghibásodott. A gépből kifröcsögött olaj gyulladt meg, és a lángok pillanatok alatt átterjedtek az egész épületre. A dolgozók még időben kimenekültek.

A tűzoltók szombat délutánra végeztek az oltással, és az állva maradt falak bontásával. A sajtgyárnál most a hulladék elszállítását szervezik. A cég vezetőinek még nem volt idejük arra, hogy döntsenek a gyár jövőjéről: most még nem tudják, hogy újjáépítik-e az üzemet – tudta meg a Független Hírügynökség Perlaki Csaba üzemvezetőtől. A dolgozók egyelőre alkalmazásban vannak, nem mondtak fel nekik és kényszerszabadságra sem küldték őket, mert számítanak rájuk a romok eltakarításánál. Elképzelhető, hogy a cég kormányzati segítséget kér.