Átmenetileg Vidnyánszky igazgatja a színházat

Csányi János
Csányi János
Debrecen – Halász János kulturális alpolgármester abban bízik, hogy – bár az igazgató Csányitól a jövő héten hivatalosan is megválnak –, a művész Csányival nem szakad meg a város kapcsolata.

Leghamarabb június végén lehet új, kinevezett igazgatója a Debreceni Csokonai Színháznak – mondta Halász János alpolgármester. Ennyi időt vesz igénybe a kötelező pályázati folyamat. Kérdésünkre, hogy terveznek-e valakit felkérni a pályázat benyújtására, határozott nemmel válaszolt. – Szabad a pálya – tette hozzá. Kósa Lajos polgármester korábban úgy nyilatkozott, hogy menedzser típusú vezetőre lesz szüksége az intézménynek.

Megkérdeztük Halász Jánostól, fölvetődött-e a színház gazdasági igazgatójának, Kiss Angelikánaka felelőssége. Válasza szerint ez már intézményi belügy.
Ha így van, akkkor tehát vizsgálatot, és – ha indokolt – felelősségre vonást a leendő megbízott igazgató, Vidnyánszky Attila, a színház jelenlegi művészeti vezetője kezdeményezhet.

Azaz, kezdeményezhetne, ha lenne ki ellen. Halász János ugyanis kérdésünkre, hogy tudniillik Kiss Angelika-e még a gazdasági igazgató, azt felelte: tudomása szerint a színháznak most nincs hivatalban lévő gazdasági igazgatója, bár Kiss Angelika a színházban dolgozik.

Más forrásból úgy értesültünk, hogy Kiss Angelikát Csányi János nemrégiben felfüggesztette a beosztásából. Halász János egyébként fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a város a színház mellett áll, és a folyamatosság fenntartásában érdekelt. A fejlesztések nem szakadnak meg, sőt, számítanak Csányi János szakmai munkájára a leendő Latinovits Színház koncepciójának kialakítása során

Közvetlen előzmény:

  • Csányinak távoznia kell a Csokonai Színház direktori székéből
  • Kapcsolódó:

  • Tananyaggá tették Csányi Szentivánéji álom című előadását
  • Csokonai Színház: több bevétel, kevesebb néző
  • Kósa fellegvárat akar – Csányi hiányolja a fedezetet
  • Csányi a Csokonai Színház élén – energiagyutacs érkezett
  • Sz.K.