Útlezárások két fővárosi rendezvény miatt

Több rendezvény miatt kell útlezárásokra számítaniuk az autósoknak vasárnap. Egyrészt a Vivicittá utcai futóverseny, másrészt a Citical Mass kerékpáros felvonlás alatt lesz időszakos forgalomkorlátozás.

Április 22-én, a Föld Napján tartják a Vivicittá városvédő futást. A rendezvény miatt 10 órától körülbelül 14 óráig útlezárás lesz a Margitsziget-Margit híd-Árpád fejedelem útja-Bem rakpart-Jégverem utca-Fő utca-Clark Ádám tér-Lánchíd-Roosevelt tér-József Attila utca-Hercegprímás utca-Hold utca-Báthory utca-Honvéd utca-Zoltán utca-Nádor utca-Kossuth Lajos tér-Szalay utca-Pesti alsó rakpart-Jászai Mari tér-Margit híd-Margitsziget útvonalon. A BKV érintett járatai megosztva, vagy rövidített útvonalon járnak. Ezek az 5-ös,15-ös,16-os, 26-os,78-as,86-os és 105-ös buszok, valamint a 70-es és 78-as trolibuszok.

A Critical Mass kerékpáros felvonulás miatt forgalomkorlátozásra kell számítaniuk az autósoknak 16 órától körülbelül 18 óráig a Pesti alsó rakpart-Petőfi híd-Budai alsó rakpart-Döbrentei tér-Attila út-Alagút-Lánchíd-Erzsébet tér-Andrássy út-Városliget útvonalon. A 4-es,5-ös,12-es,15-ös,16-os,78-as,86-os és 105-ös autóbuszok rövidített, valamint módosított útvonalon viszik az utasokat a rendezvény ideje alatt.