Tízmilliárd forintból új kórház épül Miskolcon

Miskolc, 2012. május 15., kedd (MTI) – A magyar egészségügyben jelenleg a kitartó munkának, a helytállásnak, az áldozatvállalásnak, és nem az egyéni karrierépítésnek van itt az ideje – jelentette ki Harrach Péter, a KDNP országgyűlési frakcióvezetője Miskolcon kedden, miután Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel megtekintette a főként uniós forrásból, több mint 10 milliárd forintból épülő kórházat.

Harrach Péter azt mondta: abban bízik, hogy az ágazat előbb-utóbb átalakul, felépül, mint ahogy ez az épület is – utalt a kórházi beruházásra.

Semjén Zsolt újságírók előtt arról beszélt, hogy az egészségügyért annyit egyetlen kormány sem tett, mint a jelenlegi, ám az is nyilvánvaló, hogy rövid idő alatt minden problémát nem lehet megoldani. “Egy-két év alatt nem lehet megoldani az évtizedek alatt felhalmozott problémákat” – mondta.

Miskolcon, a megyei kórház területén az elmúlt évben kezdődött meg az úgynevezett csillagpontkórház építése. Csiba Gábor, a megyei intézmény főigazgató főorvosa a keddi eseményen azt mondta: a csaknem 17 ezer négyzetméter alapterületű, 354 ágyas kórház az észak-magyarországi régió legkorszerűbb létesítménye lesz, a tervek szerint egy év múlva készül el.

Az intézményben kap helyet egyebek mellett az új sürgősségi és baleseti osztály, az új képalkotó diagnosztikai egység, a központi klinikai laboratórium, a központi műtőegység nyolc műtővel és a 24 ágyas központi intenzív osztály.

A csillagpont elnevezés arra utal, hogy az épület a kórház központi terére tervezett három szárnyból áll, amelyeket folyosók kapcsolnak össze, és ennek köszönhetően a jelenlegi pavilonos rendszer átalakul.

– MTI –