Tízezer forint segély a vihar károsultjainak Sátoraljaújhelyen

Tízezer forint segély a vihar károsultjainak Sátoraljaújhelyen
Sátoraljaújhely – Megkezdődött a sátoraljaújhelyi vihar miatt kárt szenvedettek rendkívüli segélyeinek kifizetése. Az összeg: 10 ezer forint.   

Megkezdődött a sátoraljaújhelyi vihar miatt kárt szenvedettek rendkívüli segélyeinek kifizetése.
Hétfőig mintegy 100 család kapta meg a Sátoraljaújhelyi Önkormányzattól a 10 ezer forint összegű segélyt – mondta lapunknak Bajzáthné Bekényi Zsuzsanna az önkormányzat szociális osztályának vezetője. Azt is elmondta: a kárbejelentés követően szakemberek mennek ki a helyszínre, és mérik fel a károkat, majd a hivatali engedélyeztetés után juthatnak a 10 ezer forintos pénzösszeghez a károsultak.

Ez a segély nem szociális helyzethez kötött, nem adóköteles. A helyi falugazdász arról tájékoztatta portálunkat, hogy Vilvitány, Regmec, Füzérkajata környékén is hatalmas pusztítást vitt végbe a vihar a kulturnövényekben, gyümölcsösökben, gabonanövényekben; a kár mértéke helyenként eléri a 100 százalékot is. A károsult gazdák azonban csak akkor juthatnak pénzhez, ha biztosítással rendelkeznek. Összesítés a kárról a jövő hétre várható – tudtuk meg.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s