Friss hírek

2007.12.18. 12:14

Átadták az idei Kisebbségekért díjakat

<p>A kisebbségek napja alkalmából 9 magánszemélynek és 7 szervezetnek adta át a 2007-es Kisebbségekért Díjat kedden a parlamentben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Sólyom László köztársasági elnök, és Szili Katalin az Országgyűlés elnöke.</p>

Gyurcsány Ferenc köszöntőjében az elmúlt hetek eseményeire utalva leszögezte: a szabad identitás választásnak nemcsak a jogban, hanem a hétköznapokban is meg kell jelennie. A miniszterelnök szerint "roma honfitársainkat lényegesen több nehézség és gond sújtja, de azt nem akarhatja senki, hogy félelemben éljenek amiért azok, akik."

A Kisebbségekért Díjat 1995-ben alapította a miniszterelnök és azóta minden év decemberében adja át a kormányfő olyan határon túli és hazai személyeknek és szervezeteknek, akik a kisebbségek érdekében végeznek kimagasló oktatási, közéleti, kulturális, vagy tudományos munkát. Az idei díjazottak között van roma, német, román és vajdasági kisebbségeket segítő személy és szervezet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!