Tizenötmillió forint értékű csempészárut fogtak

Tizenötmillió forint értékű csempészárut fogtak
Elsősorban az ukrán csempészáru-útvonalak időleges elvágása miatt zárták le a Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe Szabolcs-Szatmár és Hajdú-Bihar felől érkező utakat a pénzügyőrök két egymást követő éjszaka.

Bodrogi Tibor alezredes a Vám- és Pénzügyőrség Észak-Magyarországi Regionális Parancsnokság vezető helyettes elmondta, hogy negyven pénzügyőrrel hajtották végre a visszatérő akciót, és kétszáz járművet ellenőriztek, és összességében tizenötmillió forint érétkű csempészárut, adózatlan dohányterméket, szeszesitalt és szabványon kívüli üzemanyagot foglaltak le. Jövedéki szabálysértés és orgazdaság bűncselekmény alapos gyanúja miatt indítottak eljárást a tetten ért elkövetőkkel szemben.

Bezárkózás és menekülés

Az egyik cigarettacsempész nem állt meg a pénzügyőrök jelzésére, ezért üldözőbe vették. Nem sokkal távolabb a menekülő az árokba sodródott, és egy fának csapódott, ezért nem tudott továbbhajtani. A sofőr nem sérült meg. Kocsijából azonban előkerült a fekete cigaretta. A jövedéki eljárás mellett a rendőrök is megbüntették a baleset okozót. Egy másik ellenőrzési pontnál pedig a gépjármű ajtaját a bent lévők belülről bezárták és hosszabb rábeszélés után nyitották ki. Miután az egyenruhások átvizsgálhatták a kocsit, előkerült az elrejtett csempészcigaretta is.

Puskár Tibor