Tizenöt góllal veszített az MKC Balatonfüreden

Molnár F. (a labdával)
Molnár F. (a labdával)
Balatonfüred, Mezőkövesd – A várttól nagyobb arányú kudarc érte a matyóvárosiak NB I-es férfi csapatát.

A bajnokság első fordulója keretében vívott hétközi találkozó esélyese a Balaton-parti együttes volt, a fürediek pedig igazolták a papírformát – bár sikerük aránya a szakembereket és a laikusokat is meglepte.

Fokozatosan elhúztak

Az első félidő elején gyakorlatilag csak 4-2-ig volt szoros a találkozó. Ezt követően az energikus és jó napot kifogó Balatonfüredi KSE fokozatosan elhúzott. A vendégek sem védekezésben, sem támadásban nem tudták felvenni a harcot ellenfelükkel, és mivel gépezetük akadozott, a különbség egyre nőtt az együttesek között. A kövesdiek nyitott védekezése nem működött, ezért vezetőedzőjük először hatos falat „rendelt” el, majd az öt-egyes formára állította fiait, de ez sem jött be. A fürediek szinte minden akciójukat góllal fejezték be, így az idő múlásával egyre jobban nyílt az olló az alakulatok között. A szünetig alárendelt szerep jutott a borsodiaknak, akik kevés helyzetet teremtettek, és balszerencséjükre kapusaik sem fogtak ki jó napot.

Hasonló mederben

A szünet után ugyanúgy folytatódott a találkozó, ahogyan az első játékrészben véget ért. Benisék nem tudták feltartóztatni a Veszprém megyeieket, akik így először tízgólosra hizlalták előnyüket, sőt a hajrában még rá is kapcsoltak és végül csaknem kiütötték vendégüket. Mivel a mezőkövesdieknél nem akadt jó egyéni teljesítmény, így a végeredmény nem is lehetett más, mint súlyos vereség. A mérkőzés krónikájához tatozik, hogy a hazai csapat legjobbja a 38 esztendős, sokszoros válogatott kapus Fazekas Nándor volt.

Jóllehet ebből a mérkőzésből persze nem lehet levonni messzemenő következtetéseket, az viszont biztos, hogy a Skaliczki-alakulatnak hozzáállásban és játékban is sokat kell majd javulnia az elkövetkezendő hetekben.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

Balatonfüredi KSE – Mezőkövesdi KC 33-18 (16-8)

Balatonfüred, 600 néző. V.: Hargitai, Markó.

Balatonfüredi KSE: Fazekas – Gyene (1), Petrovski (5), Bánhidi (3), Gerdán (-), Dolik (1), Bóka (5). Csere: Rózsavölgyi (kapus), Németh B. (3), Győri (-), Törteli (-), Szöllősi (4), Ligetvári (1), Gábori (2), Kasparek (4), Kemény (4). Vezetőedző: Csoknyai István.

Mezőkövesdi KC: Holló – Szepesi (2), Hajdu (2), Grünfelder (-), Antal (-), Radnic (-), Benis (2). Csere: Volarevic (kapus), Liszkai (kapus), Kovács B. (-), Kovács P. (1), Füstös (-), Kiss R. (2), Molnár F. (-), Trivkovic (4), Ciric (5). Vezetőedző: Skaliczki László.

Kiállítások: 12, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 6/5, ill. 6/4.

Csoknyai István: – Tanultunk a tíz nappal ezelőtti, az orosházi Üveg Kupán a hazaiaktól elszenvedett vereségből. Javítottuk a beálló elleni védekezésünket és nagy különbségű sikert arattunk.

Skaliczki László: – Megérdemelt különbséggel nyert a Balatonfüred. A jövő heti, Tatabánya elleni hazai mérkőzésünkön megpróbálunk javítani játékunkon.
Sporthírek


hirdetés


hirdet�s