„Ha kell, ravatalra teszlek” – Fegyverrel fenyegetőzött, tizenöt év fegyházbüntetésre ítélték az izsófalvi férfit

Akt.:
„Ha kell, ravatalra teszlek” – Fegyverrel fenyegetőzött, tizenöt év fegyházbüntetésre ítélték az izsófalvi férfit
© Fotó: BOON
Izsófalva, Miskolc – A Miskolci Törvényszék dr. Rémiás László vezette elsőfokú tanácsa több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, lőfegyverrel visszaélés bűntette és önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt ítélkezett, de nem jogerősen, mert a vádlott és védője fellebbezett.

Visszakövetelte a pénzt

A megállapított tényállás szerint a vádlott férfi és a későbbi sértett között 14 éven keresztül érzelmi kapcsolat volt. Mindeközben a férfi összességében több alkalommal nagyobb összegeket adott kölcsön kedvesének. A kapcsolat megszakadása után azonban visszakövetelte a pénzt, melynek érdekében a nőt többször bántalmazással is megfenyegette. Egyik alkalommal például azt mondta neki, hogy egy hetet kap a kölcsön visszafizetésére, vagy „ravatalra teszi”, és a temető irányába mutatott.

img_2089

Fogta a fegyverét…

Nem sokkal a fenyegetőzés után a férfi magához vette az engedély nélkül tartott fegyverét és a volt élettársa és annak új párja Izsófalván lévő lakására ment. A pár éppen a teraszon tartózkodott. A hívatlan látogató fegyverrel a kezében beterelte őket a házba, majd a pisztolyt rájuk szegezve, lelövéssel, megöléssel fenyegette őket. Azt követelte tőlük, hogy mondják el, van-e közöttük szerelmi kapcsolat, aztán rájuk szegezve megpróbálta a fegyvert elsütni, azonban az nem sikerült, ezért a férfit halántékán a fegyver markolatával megütötte, mely 8 napon belül gyógyuló sérülést eredményezett.

A féltékeny férfi többszöri kérdésére végülis a pár egyöntetűen állította, hogy nincs köztük semmilyen kapcsolat. Erre a férfi megnyugodott, megígértette velük hogy nem jelentik fel a rendőrségen, majd elment.

A törvényszék a férfit 15 év szabadságvesztésre, és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint kötelezte a felmerült bűnügyi költség megfizetésére. A beismerő vallomását és azt, hogy a terhére rótt bűncselekmények egy része kísérleti szakban maradt a törvényszék enyhítő körülményként vette figyelembe. Súlyosító körülmény volt többek között a vádlott büntetett előélete és az általa használt eszköz különösen veszélyes volta.

Irány az ítélőtábla

A bíróság a vádlott előzetes letartóztatását a másodfokú ítéletig fenntartotta. Az ítélet ugyanis nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezett. A per a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

ÉM-SZB


Öröm: csütörtököt mondott a miskolci férfi pisztolya Izsófalván…

Miskolc, Izsófalva – Szerelemféltésből ragadott fegyvert a féltékeny férfi Izsófalván, a fegyver azonban nem működött.