Tizenöt bemutatóval készül új évadjára a miskolci teátrum

Akt.:
Tizenöt bemutatóval készül új évadjára a miskolci teátrum
Tizenöt bemutatóval készül új évadjára a miskolci teátrum - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Tizenöt új produkciót állít színre a szeptemberben kezdődő, 194. évadjában az ország legrégebbi kőszínháza, a Miskolci Nemzeti Színház – mondta Béres Attila a teátrum igazgatója a színház évadnyitó társulati ülésén kedden.

A direktor azt mondta: a társulat igazi közösséggé kovácsolódott, büszkék lehetnek mindazok, akik a miskolci színházban dolgoznak. Megfogalmazása szerint az eddigi szakmai és minőségbeli szintet meg kell haladni az új szezonban.

A miskolci színház az új évadban 15 bemutatóval készül, ebből az első hat darabot szeptember végén és októberben láthatja a közönség. A megszokott műfaji sokszínűség idén is jellemző az évadra. Opera, balett, musical, operett, mesejáték, klasszikus és kortárs színdarabok egyaránt színpadra kerülnek.

Szeptember 22-én a Marica grófnő nyitja meg az évadot a Nagyszínházban, az operettet Szabó Máté rendezésében láthatja a közönség. A Kamaraszínházban gyermekelőadással, a Minden egér szereti a sajtot című zenés mesejátékkal indul az évad szeptember 29-én, amelyet Keszég László rendez, míg a Játékszínben Szőcs Artur állítja színpadra szeptember 30-án Bertolt Brecht színművét, A kaukázusi krétakört.

Szeptember 16-án a korábbi évek nagy sikerére való tekintettel ismét megrendezik a Színházak Éjszakáját, ahol a nyílt próbák mellett meglepetésprogramokkal is készülnek a szervezők, míg a Magyar Dráma Napján, szeptember 21-én miskolci középiskolások vehetnek részt Szigethy Gábor színháztörténész, egyetemi tanár előadásán, amely a decemberben bemutatásra kerülő Csongor és Tündét igyekszik közelebb hozni a diákokhoz.

A társulati ülésen Béres Attila kitért arra is, hogy a szakmai és a nézői vélemények alapján is sikeres évadot zárt a teátrum.

Az évadnyitón bemutatkoztak a társulat új tagjai is, három fiatal színművész, Papp Endre, Horváth Alexandra és Mészöly Anna érkezett Miskolcra.

– MTI –További hírek a Magyarország kategóriából