Tizennyolc évet kapott „csak” az arlói gyilkos

Megtaposta, fejen rugdosta a védekezésre képtelen idős férfit
Megtaposta, fejen rugdosta a védekezésre képtelen idős férfit - © Fotó: Tóth Balázs
Miskolc, Arló – A Miskolci Törvényszék dr. Rémiás László vezette elsőfokú tanácsa 18 év fegyházbüntetésre ítélte azt a fiatal férfit, aki 2015. őszén Arló településen, az utcán olyan súlyosan bántalmazott egy idős férfit, hogy az a helyszínen az életét vesztette.

A kocsmából hazafelé

Az ítéletben megállapított tényállás szerint a vádlott 2015. szeptember 27-én az arlói búcsút követően a helyi italboltban lerészegedett. Ugyanitt italozott későbbi áldozata egy 67 éves férfi, aki aztán este fél kilenckor távozni készült a kocsmából. A fiatal férfi felajánlotta neki a segítségét. Az idős ember lakása felé indultak, a vádlott egyik kezével az öreg kerékpárját tolta, másik karjával pedig támogatta. Útközben az idős ember szidalmazta a vádlottat, vitatkozni kezdtek, amelynek hevében a fiatal ellökte az idősebbet, aki a hanyatt a földre esett. A támadó a földön fekvőt legalább négyszer megrúgta a fején megrúgta, kétszer az arcára, háromszor pedig a nyaka elülső részére taposott, majd távozott a helyszínről, magára hagyva áldozatát.

Fotó: Tóth Balázs Fotó: Tóth Balázs ©

A mentőket egy közelben lakó személy értesítette. A mentők igyekeztek ellátni a férfit, de a légzési és keringési elégtelenség miatt az a helyszínen életét vesztette.

A vádlott később visszament a cselekménye helyszínére, ahol a rendőrök elfogták.

Három nap gondolkodás

A bíróság a vádlottat különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 18 év fegyházbüntetésre ítélte. A bűncselekmény akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető, enyhítő körülmény volt a vádlott fiatal felnőtt kora, büntetlen előélete, és az, hogy a bűncselekmény elkövetését beismerte.

Fotó: Tóth Balázs Fotó: Tóth Balázs ©

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője három napon belül tesznek nyilatkozatot a fellebbezés tárgyában. A bíróság a vádlott előzetes letartóztatását fenntartotta.

– ÉM-SZB –