Tizennyolc év után operáltak ki egy ollót egy vietnámi férfi hasából

Akt.:
Tizennyolc év után operáltak ki egy ollót egy vietnámi férfi hasából
© Illusztráció: bbc.com
Budapest – Tizennyolc év után operáltak ki egy véletlenül felfedezett sebészi ollót egy vietnámi férfi hasából.

Az 54 éves férfi, Ma Van Nhat ellenőrző vizsgálatra érkezett a Thai Nguyen tartomány egyik kórházába, mivel egy hónappal korábban autóbalesete volt. Az ultrahangos vizsgálat során vették észre az orvosok, hogy gyomrától balra egy éles eszköz található. Egy második vizsgálat egyértelműen megállapította, hogy egy 15 centiméteres sebészi olló van a férfi testében – írja a Tuoi Tre című lap.

Ma Van Nhat szerint egy 1998-as operáció során felejthették benne a Bac Kan tartományi kórház orvosai az ollót egy szintén autóbaleset miatt végzett műtét során. Azóta nem észlelt semmit, csak némi gyomorfájdalmat, amely fájdalomcsillapítók hatására sem múlt el, de emiatt nem fordult orvoshoz.

A háromórás eltávolító műtétet végző sebészek szerint az olló rozsdás fogói beágyazódtak a közeli szervek közé.

A vietnámi egészségügyi minisztérium jelentést kért arról, kik felelősek az esetért. A Bac Kan tartományi kórház igazgatója elmondta, hogy mindent megtesz, amit lehet, de az orvosok szerint a kórházak nagyon ritkán őrzik meg 15 évnél hosszabb ideig a betegek kartonját.

Ma Van Nhat hamarosan elhagyhatja a kórházat.

A cikk forrásáért kattintson a linkre!

– MTI –Összekeverték a megtermékenyítéshez használt spermákat egy holland központban

Utrecht – Összekeverték a megtermékenyítéshez használt spermamintákat egy holland klinikán – írta a BBC hírportálja.“A pofám leszakad! Mit képzelnek ezek?” – Felháborító stílusban tették helyre a betegeket egy vidéki rendelőben

A várótermi falra függesztett ki valaki egy alpári stílusú irományt, amiben a pácienseket teszi helyre: az egyik felháborodott beteg lefotózta a papírt, és feltette Facebook-ra, ezzel a szöveggel: A pofám leszakad! Mit képzelnek ezek?Olvasói levél és reagálás: Másik kórházat keresett, miután állítása szerint „ráförmedtek”

Biharkeresztes – A biharkeresztesi Tóth Sándor december 12-én személyesen kereste fel a Naplót, és kijelentette: szeretné, ha a története nyilvánosságra kerülne, hogy másokkal ne ismétlődjön meg. Majd a következőket mondta el.
hirdetés


hirdet�s