Tizennégy új lakást adnak át a héten Felsőzsolcán

Tizennégy új lakást adnak át a héten Felsőzsolcán
Felsőzsolca – Tizennégy család költözhet be hamarosan új otthonába az árvíz sújtotta Felsőzsolcán. A könnyűszerkezetes épületek kulcsait csütörtökön adja majd át a település polgármestere.

A rászoruló családok közül a héten tizennégy költözhet be az új könnyűszerkezetes épületekbe. A kivitelező időben fejezte be az építkezést, a lakhatási engedélyeket is beszerezték, már csak az apróbb munkák vannak hátra, de azokkal is hamarosan végeznek. Az átadó ünnepséget csütörtök délután rendezik a felsőzsolcai polgármesteri hivatalban, majd az épületek bemutatása után a lakók a polgármestertől kapják meg a kulcsokat.

Mint ismert, Borsod-Abaúj-Zemplén megyét nyár elején sújtotta elsöprő áradat, a víz a legnagyobb károkat Felsőzsolcán okozta. Több mint 200 ingatlan vált lakhatatlanná. A romba dőlt épületek közül 71 újjáépítése mellett döntöttek a tulajdonosok.

– Független Hírügynökség –


A számtanban rejlő segítség

boon | 2010.10.31 14:01
Felsőzsolca – Az állami támogatást nem veszélyezteti a csúszás, a késlekedő vállalkozók feje fölött azonban ott lóg a “kötbér kardja”.

Hivatalosan ma jár le a házépítési határidő Felsőzsolcán

fuggetlen | 2010.10.31 08:20
Október 31-én lejár hivatalosan az állami kárenyhítési program határideje Felsőzsolcán. Mivel azonban ez vasárnapra esik, amit munkaszüneti nap követ, a tényleges határidő november másodika, kedd lesz. Az építkezés még az utolsó pillanatokig rohamtempóban folyik. Ahol a vállalkozó késik, napi ötvenezer forint körüli kötbért kell fizetnie.

Közeledik a házépítési határidő vége Felsőzsolcán

fuggetlen | 2010.10.29 13:50
Felsőzsolca – Október 31-én lejár az állami kárenyhítési program határideje Felsőzsolcán. Az építkezés rohamtempóban folyik. Ahol a vállalkozó késik, napi ötvenezer forint körüli kötbért fizet.

Nézőpont: Nem hittem volna…

eszak | 2010.10.28 10:54
Amikor júniusban láttam a sok-sok tucatnyi összedőlt házat és az árvíz utáni ostromállapotokat Felsőzsolcán, nem hittem volna, hogy ez idő tájt kész (és majdnem kész) házak sorakoznak majd az összedőltek helyén. Szaniszló Bálint jegyzete