Tizennegyedszerre nyernie kellene a Mezőkövesdnek

Akt.:
Ráférne már egy kis siker a kövesdiekre (csíkosban)
Ráférne már egy kis siker a kövesdiekre (csíkosban) - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – Szombat délután hazai környezetben játszik bajnokit a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata.

A bajnokság 16. fordulója keretében a Vasas FC látogat a matyóvárosba, ahol 15 óra 30 perckor fúj a sípjába a játékvezető. A hazaiaknak úgy kell a győzelem, mint egy falat kenyér, hiszen az utolsó helyen állnak és már tizenhárom nyeretlen mérkőzés áll mögöttük.

Kerékpároztak

A sárga-kékeknek alighanem jót tett a válogatott fellépése miatti szünet, így ugyanis két hetük volt arra, hogy a Vasasra hangolódjanak.

– A lehető legjobban igyekeztünk felkészülni – mondta Kuttor Attila, a kövesdiek vezetőedzője.

– Ez a két hét kizárólag a fővárosiakról szólt: bevetettünk mindent, amit csak tudtunk. Az egyik regeneráló napunkon például kerékpároztunk, ezzel a feszültségoldó hangulati elemmel oldottuk a monotonitást. Felkészülési mérkőzést is a programunkba iktattunk és kétségtelenül jót tett a lelkünknek, hogy nyertünk Debrecenben. Minden sikernek van jelentősége már csak azért is, mert az az elvünk, hogy nem teszünk különbséget a találkozók között. Ugyanolyan komolysággal veszünk egy bajnoki meccset, mint bármelyik kupa-, vagy barátságos összecsapásunkat. Régen rossz lenne, ha rangsorolnánk, vagy tevékenységünk során fontos és kevésbé fontos „lábjegyzeteket” írnánk.
Saját magukkal törődnek

A trénernek ezután szóba hoztuk a rapszodikus Vasast, a piros-kékek ugyanis mindenre képesek: például arra, hogy idegenben verjék a Budapest Honvédot, de arra is, hogy nagyon csúnyán kikapjanak a DVTK-tól, mire Kuttor Attila edzőt válaszolta:

– Őszintén megmondom, hogy nem foglalkozunk soron következő ellenfelünk „lázgörbéjével” és azzal sem, hogy milyen ritmusban érkezik hozzánk és vajon milyen aktuális napot fog majd ki velünk szemben. A statisztikusok állítólag kiderítették, hogy bajnokin még soha nem vertük meg az angyalföldieket, de engem, vagy minket különösebben ez sem érdekel, hiszen a múltnak – a futballtörténelemnek – nincs jelentősége. Az én edzői hitvallásom egyébként is az, hogy csak saját magunkkal törődjünk, mert így hozhatjuk ki a legtöbbet önmagunkból. Ennek jegyében térképeztük fel a Vasast, melynek minden tagjára figyelni fogunk, de arról szó sincs, hogy testőrségekben gondolkozunk. Azt pedig azért nem árulom el, hogy milyen személyes taktikai kéréseim voltak a fiúkhoz, mert ennek a puszta felsorolása pontosan annyi időt venne igénybe, mint ahány napot a Vasas „tanulmányozására” fordítottunk.

Jutalomban bízik

Michael Oenning, a Vasas FC szakvezetője így nyilatkozott:

– Szükségünk van a sikerélményre, mert az utóbbi mérkőzéseink nem úgy alakultak, ahogyan azt szerettük volna. Abban bízom, hogy az elmúlt hetek munkájának jutalmát szombaton be tudjuk majd gyűjteni. Azt a hibát nem fogjuk elkövetni, hogy lebecsüljük a Mezőkövesdet, már csak azért sem, mert az előző szezon utolsó fordulójában nehézzé tették a dolgunkat, és az idén is játszottunk már ellenük egy szoros meccset.
A szombati mérkőzésről Köböl bokaszalag-szakadása, Baracskai sérült bokája, Csirmaz pedig sípcsontrepedése miatt marad távol.

A Mezőkövesd Zsóry FC várható összeállítása: Tujvel – Lázár P., Hudák, Szeles, Vadnai – Keita, Iszlai – Koszta, Tóth B., Cseri – Novák.

Kolodzey Tamás


Labdarúgás: az NB I 16. fordulójának programja

Szombat

15.30: Mezőkövesd Zsóry FC – Vasas FC

15.30: Puskás Akadémia FC – Diósgyőri VTK

15.30: Újpest FC – Budapest Honvéd

15.30: Paksi FC – Ferencvárosi TC

15.30: Balmazújvárosi FC – Swietelsky Haladás

19.30: Debreceni VSC – Videoton FC