Tizenkét tiszaújvárosi érem az ob-ról

Tiszaújváros – A Tisza-parti klub versenyzői a duatlon országos bajnokságon szerepeltek.

Alaposan kitettek magukért a Tiszaújvárosi Triatlon Klub versenyzői az idei szezon első nagy megmérettetésén: múlt hétvégén Balatonbogláron megrendezett kétnapos duatlon országos bajnokságon 4 arany-, 5 ezüst- és 3 bronzérmet „termeltek”.

A szombati férfi abszolút versenyben csak a pécsiek U23-as világbajnoki bronz­érmese, Bicsák Bence tudta megelőzni a Lehmann fivéreket, akik közül Bence ezüst­érmes lett, Csongor pedig bajnoki címet érdemelt ki a junioroknál. A junior lányoknál a második Putnóczki Dorka és a harmadik Molnár Sára mögött is két klubtársuk érkezett célba.

A duatlon ob második versenynapján a mix-váltók vetélkedtek. Az újvárosiak az öt kategóriából háromban is a legjobbnak bizonyultak. A felnőttek abszolút elsősége azonban nem jelenthetett felnőtt magyar bajnoki címet, mert a szabályok csak egy utánpótláskorú versenyző szerepeltetését engedélyezik csapatonként. A tiszaújvárosiaknál viszont mindkét leánycsapattag még a junior korcsoportba tartozik. Maradt tehát a dicsőség, hogy a bajnoknak kihirdetett felnőtt pécsieknél közel 2 perccel jobb időt teljesítve ők bizonyultak a legjobbnak.

ÉM-SZIS


Az eredmények

Férfi abszolút: 2. Lehmann Bence, 3. Lehmann Csongor, 4. Hankó Dávid,… 6. Balogh Bence.

Férfi U23-as kcs.: 2. Lehmann Bence.

Felnőtt 2-es kategória (25-29 évesek): 1. Hankó Dávid (edzők: Fodor Ágnes, Lehmann Tibor, Baráth Tamás, Balogh Bence), 2. Balogh Bence.

Junior kcs., leányok: 2. Putnóczki Dorka, 3. Molnár Sára, 4. Jakab Ilka, 5. Mátyus Lili.

Junior kcs., fiúk: 1. Lehmann Csongor (edzők: Fodor Ágnes, Lehmann Tibor, Baráth Tamás, Balogh Bence).

Ifjúsági kcs., leányok: 4. Tóth Anna.

Serdülő kcs., leányok: 3. Bóna Kinga.

Serdülő kcs., fiúk: 2. Sánta Ármin.

Mix-váltó, abszolút: 1. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Putnóczki Dorka, Balogh Bence, Jakab Ilka, Lehmann Bence).

UP-2 kategória: 1. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Molnár Sára, Lehmann Csongor, Mátyus Lili, Fróna Ákos, edzők: Fodor Ágnes, Lehmann Tibor, Baráth Tamás, Balogh Bence).

Serdülő kcs.: 1. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Bóna Kinga, Sánta Ármin, Szabolcs Regina, Vágási Zoltán, edzők: Fodor Ágnes, Lehmann Tibor, Baráth Tamás, Balogh Bence, Filep Csaba).

Gyermek kcs.: 4. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Berencsi Lili, Hajdú Máté, Füzér Zsuzsanna, Szabolcsi Bálint).

Újonc kcs.: 5. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Bán Lilla, Varga Martin, Filep Zóra, Bagi Zoltán).