Friss hírek

2010.07.22. 17:07

NGM: Zöldülőben a magyar gazdaság

<p>Egyértelműen a zöld gazdaság az alapja a gazdasági válságból való kilábalásnak és a fenntartható gazdaság irányába történő elmozdulásnak. "Ezért az állami intervenció gyakorlatát össze kell kötni a technológiai innováció iparfejlesztő, illetve keresletélénkítő hatásaival" - mondta Olajos Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium energia- és klímapolitikai helyettes államtitkára a XXI. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban tartott előadásában.</p>

A Nemzetgazdasági Minisztérium csütörtöki közleménye szerint az államtitkár előadásában beszélt arról, hogy Magyarországnak két olyan jelentős problémával kell megküzdenie, amelyre megoldást jelenthet a zöldgazdaság: az egyik a régiós szinten is alacsonynak számító foglalkoztatottság, a másik a klímaváltozás okozta gondok. A helyettes államtitkár szerint körülbelül 200 ezer munkahelyet lehetne teremteni néhány év alatt a zöld gazdaság elindításával.

Az előadásban elhangzott: a zöld gazdaság ágazatai közül a legnagyobb üzleti lehetőséggel az energiahatékonyság, a vízgazdálkodás, a közlekedés, illetve a megújuló energia ipar rendelkezik. A kormány ennek alapján kezdte kiépíteni a magyar zöld gazdaságot, illetve a megerősítését célzó stratégiát. Ennek a stratégiának a középpontjában az energiahatékonyság, a megújuló energiaforrások célzottabb felhasználása és a fenntartható vidékfejlesztés áll - derül ki a közleményből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!