Tizenhetedszer is Zempléni Fesztivál

Augusztus 8. és 17. között immár tizenhetedszer rendezik meg a Zempléni Fesztivált. A rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóját Tokajban, a magyar Borok Házában tartották kedden.

– Örömmel mondhatom, hogy idén a tavalyihoz képest nem csökkent a fesztivál financiális kerete – mondta bevezetőjében Turjányi Miklós fesztiváligazgató. – Ez jelentős mértékben köszönhető annak, hogy a régió is nagy szerepet vállal a fesztivál életben tartásában. Természetesen ezen felül számtalan cég vállal anyagi áldozatot a fesztiválért és nem elhanyagolható az állami támogatás, valamint a pályázati úton nyert összeg sem. Összességében adott a háttér ahhoz, hogy a fesztivál már megszokott színvonalát idén is hozni tudjuk.

Tizenhét éve

– Tizenhét éve folyamatosan jelen vagyunk a fesztivál életében, amely hazai viszonylatban talán egyedülálló – tette hozzá Tóth András, a főtámogató Antenna Hungária Zrt. Kommunikációs igazgatója. – Az aggódókat ezúton is megnyugtatom, nem fogunk egyik pillanatról a másikra kivonulni a fesztivál életéből, hiszen számunkra is nagyon fontos ez a rendezvény és ez a régió.

Szívügy

– A támogatók névsorát végignézve látjuk, a régión kívül is sokan szívügyüknek érzik a fesztivált, ami nagyon jó érzés – mondta Hollerung Gábor, a Zempléni Fesztivál művészeti vezetője. – Sokan fel szokták tenni a kérdést, mennyiben lesz más a mostani fesztivál, mint az előzőek. Most már azt válaszolnám erre, hogy semmiben. A kísérletezések kora lejárt. Kialakult a fesztiválnak egy olyan jellege, amit elfogad a közönségünk és amelyet egyre szélesebb körben kedvelnek. Ha valaki alaposan végigböngészi a programot, az észreveszi, itt tulajdonképpen nem egy fesztivál zajlik. A komolyzenei fővonal mellett egy igen komoly jazzfesztivál is zajlik ebben az időszakban és igen nívós táncszínházi és színházi produkciókat is elhozunk.
-bg-

Az idei Zemplén Fesztivál számokban
4 társrendezvény
10 nap
18 önkormányzat
30 helyszín
55 program