Tizenhetedszer is gazdanapok Szerencsen

Szerencs – A Zempléni Eurorégiós Gazdanapok 17 éves múltra tekint vissza Szerencsen. A mostani rendezvénysorozat június 6-8. között várja látogatóit a hegyaljai városban.  A Zempléni Eurorégiós Gazdanapok programja Gazdanapok Szerencsen 2008

A Zemplén Eurorégió negyedik alkalommal kapcsolódott be a szervezésbe. Az uniós csatlakozás lehetővé tette Szlovákia és Magyarország együttműködését, a közös térség- és gazdaságfejlesztési programok partnerségi alapon történő elindítását.

Ezen feladatra szövetkezett kilenc szlovákiai mikrorégió és öt magyar kistérség, mintegy 164 szlovák, illetve magyar zempléni település.
Rónavölgyi Endréné, Szerencs polgármestere köszöntőjében elmondta, az idei programsorozat kiemelt szakterületei a szőlészet-borászat, az élelmiszeripar, a mezőgazdasági gépipar, a virág- és növénytermesztés, a mezőgazdasági kemikáliák, az ásványbányászat és –feldolgozás, a kertészet, a mezőgazdasági szolgáltatások és a megújuló és alternatív energiák

A Zemplén Expót negyedik alkalommal rendezik meg a gazdanapok keretén belül. Az interregionális kiállítás és vásár a határon átnyúló Zemplén térség gazdaság- és piacfejlesztését szolgálja, valamint a látogató nagyközönség igényeit is szolgálja.

-bg-0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s